ÅKTUREN är tillbaka

Ästad Vingård

Med Åkturen kan du på ett enkelt och hållbart sätt nå Åkullas populära besöksmål med kollektivtrafik. Eller bara komma ut och njuta av den härliga bokskogen som bjuder både på tuff hike, enkla vandringsleder för hela familjen och kulturminnen som Bockstenmannens fyndplats. Extra smidigt för vandrare som vill kombinera olika vandringsslingor i Åkulla bokskogar utan att behöva återvända till utgångspunkten!
Upptäck besöksmålen
Med Åkturen når du många av de populära besöksmålen som Världsarvet Grimeton, Ästad vingård, Öströö fårfarm, Åkulla Outdoor Resort, Strömma Farmlodge och många fler. Stanna gärna till och upptäck din favorit!

Strömma Farmlodge

Världsarvet Grimeton

Öströö Fårfarm

Biljetter
Samtliga period- och enkelbiljetter enligt Hallandstrafikens taxa gäller på Åkturen, inklusive Sommarbiljetten (från 15 juni). Biljetten kan köpas i Hallandstrafikens kundservicebutik, i appen, hos återförsäljare, i biljettautomater, på Mitt konto och hos buss­chauffören.

Ska man bara resa en dag köper man en 24 timmars-biljett för att kunna hoppa av och på bussen där man själv önskar under dagen. Köp gärna din biljett i Hallandstrafikens app för bästa pris. Där väljer man en biljett från Varbergs bussterminal till Åkulla.

Åkulla och många fler härliga resmål utefter vägen

Hållplatser och tider
Busslinjen Åkturen är igång under perioden 13 juni - 14 augusti med dagliga avgångar från Varbergs busster­minal (hållplats E).
Det finns gott om intressanta platser att utforska längs linjen och man kan hoppa av och på vid alla övriga ordinarie busshållplats.
Glöm inte kolla öppettiderna på de enskilda besöksmålen inför din resa. Dessa hittar man säkrast på respektive hemsida.
Bussen stannar vid alla stopp.